Κάλεσμα της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 21/11, 12:00, Πλατεία Βικτωρίας

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, τη φονταμενταλιστική φρίκη του ISIS και της αλ-Νούσρα και τους βομβαρδισμούς της Δύσης.

Από την αρχή το εγχείρημα της Νοταρά, βρέθηκε δίπλα σε αυτό το τεράστιο κύμα ανθρώπων που συντάραξε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής συναίνεσης και επανατοποθέτησε τους άξονες της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η εκστρατεία τρόμου που διεξάγεται στις οθόνες της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής πραγματικότητας μετά τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι είναι μια απόπειρα να εδραιωθεί η ξενοφοβική υστερία ως κριτήριο διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Οι άναρθρες κραυγές για κλείσιμο των συνόρων και αύξηση της καταστολής και του ελέγχου είναι τα πρώτα σημάδια μιας «σκλήρυνσης της στάσης» από την πλευρά των ευρωπαϊκών κρατών.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες λειτουργίας όμως έχουμε κι εμείς να προσθέσουμε ένα στοιχείο σε αυτήν τη ζωηρή συζήτηση. 1500 πρόσφυγες έχουν περάσει τις νύχτες τους μέσα στην κατάληψη. Έχουμε δει αυτούς τους ανθρώπους με τα μάτια μας, έχουμε συζητήσει μαζί τους, έχουμε ακούσει τις ιστορίες τους και έχουμε καταλάβει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το ταξίδι τους θα συνεχιστεί. Η ανάγκη για ζωή και επιβίωση όλων εκείνων των ανθρώπων, που περνάνε μέσα από θάλασσες και σύνορα θα είναι αυτή που θα γράψει την ιστορία και όχι οι φράχτες, οι νάρκες, οι σφαίρες, οι στρατοί και όλα τα ενδεή μέσα που επιστρατεύουν τα κράτη και οι ευρωπαϊκές ελίτ.

Καλούμε όλες και όλους στην πορεία του Σαββάτου 21 Νοέμβρη στην πλατεία Βικτωρίας στις 12:00 να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες.

Ανοιχτά σύνορα – ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες.
Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο.
Νομιμοποίηση-ιθαγένεια-άσυλο σε όποιον/α το επιθυμεί.
Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Να ρίξουμε το φράχτη του Έβρου!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26.

This entry was posted in 9. Άλλων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *