ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ

tontoulapi

Δίκτυο για την Τροφοσυλλογική Δράση
κάθε Τετάρτη από τις 17:00 μέχρι τις 20:00
& κάθε Πέμπτη από τις 19:30 μέχρι τις 22:00,
καθώς επίσης τις μέρες και τις ώρες που θα υπάρχουν εκδηλώσεις
στο Αυτόνομο Στέκι.

Το διακύβευμα
Πρόσβαση σε καλής ποιότητας και φτηνή τροφή, συνειδητοποίηση σχετικά με τη διατροφή μας, επαφή με μικρούς παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, μοίρασμα γνώσεων, τεχνικών, τροφής.

Πως
Ερχόμαστε σε επαφή με μικρούς παραγωγούς (με γνώμονα τόσο την καλή ποιότητα των προϊόντων, όσο και τις συνθήκες παραγωγής τους -τόσο στο εργασιακό τομέα, όσο και στη μέθοδο παραγωγής). Συλλέγουμε βότανα, φρούτα, καρπούς. Καλλιεργούμε σε μπαλκόνια, χωράφια και κήπους. Δημιουργούμε μπαξέδες σε πάρκα και κατειλημμένους χώρους. Μοιραζόμαστε γνώσεις και τεχνικές (μας ενδιαφέρουν εξίσου μαθήματα αυτομόρφωσης για την παρασκευή τουρσιού πχ ή καλλιέργειας μανιταριών, όσο και ενημέρωση για το πατεντάρισμα σπόρων ή το νομικό πλαίσιο σ΄ότι αφορά τη διακίνηση βοτάνων).

Ναι αλλά θα είναι βιολογικά τα προιόντα;
Οχι. Η καλλιέργεια δεσμών εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς μας φαίνεται απείρως πιο σημαντική απο τον πράσινο μανδύα της ανάπτυξης μέσω των βιολογικών πιστοποιήσεων. Ούτως    ή άλλως μέρος της τροφής θα προέρχεται τροφοσυλλογή και ευτυχώς τα όρη και τα λαγκάδια δεν έχουν (ακόμη) πάρει πιστοποίηση.

Και πως συμμετέχει κανείς;
Δίνει το μέηλ του για να συμμετάσχει στη λίστα. Εχει μάτια και αυτιά ανοιχτά για καλά προιόντα, διαβάζει, ενημερώνεται, προτείνει, συλλέγει, καλλιεργεί. Μοιράζεται.

Η θειά μου έχει ένα χωραφάκι παρατημένο, μας ενδιαφέρει;
Ναι αμέ.

Που;
Το τροφοσυλλογικό ντουλάπι ανοίγει κάθε κάθε Τετάρτη από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 & κάθε Πέμπτη από τις 19:30 μέχρι τις 22:00, καθώς επίσης τις μέρες και τις ώρες που θα υπάρχουν εκδηλώσεις στο Αυτόνομο Στέκι.

Να έχω μαζί μου και καμμιά τσάντα;
Οπωσδήποτε. Αποφεύγουμε εν γένει τα συσκευασμένα προιόντα.

Ναι, αλλά με τους ατενίστας που μας βρωμίζουν την πόλη τι θα κάνουμε?
Θα τα πούμε από κοντά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.