Σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική κρίση στο Πεδίο Άρεως, η αδιαφορία των αρχών είναι έγκλημα.

Εδώ και κάποιο καιρό εκατοντάδες πρόσφυγες, η πλειονότητά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια, απελπισμένοι και εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά τείχη της Ευρώπης, αβοήθητοι και διωκόμενοι από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Όλα τα αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά της Ευρώπης και της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή αντανακλώνται στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στο Πεδίο του Άρεως. Αν οι προσφυγές σταθούν τυχεροί και δεν πνίγουν στα ναυάγια της Ευρώπης φρούριο που χτίζει η FRONTEX στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αν δεν τους μαζέψει η «σκούπα» της ΕΛΑΣ για να τους «φιλοξενήσει» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στα υπόγεια κολαστήρια των αστυνομικών τμημάτων, καταλήγουν να είναι άστεγοι, αβοήθητοι και απελπισμένοι στα πάρκα και πλατείες των πόλεων.
Ενώ οι ροές των προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες (π.χ. από τη Συρία και από το Αφγανιστάν κλπ) προς την Ευρώπη συνεχώς αυξάνεται, η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης και του Ελληνικού κράτους και η αδιαφορία τους για την προστασία των προσφύγων και τις άμεσες ανάγκες τους, δημιουργεί φαινόμενα τύπου Πεδίου του Άρεως.

Ο κόσμος της αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των προσφύγων κινητοποιήθηκε άμεσα, όχι μόνο για να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων, οι οποίες είναι αδύνατον να καλυφθούν μόνο από την αλληλεγγύη, αλλά και για να αναδείξει το πρόβλημα, να ασκήσει πίεση για άμεση και ανθρώπινη λύση, αλλά και να δημιουργήσει δίκτυο προστασίας για τους πρόσφυγες.

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλεί τις συλλογικότητες καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο για να συμβάλλουν στην προσπάθεια και να πλαισιώσουν την αλληλεγγύη τους ΤΩΡΑ που οι πρόσφυγες την έχουν ανάγκη.

Ο καταυλισμός στο Πεδίο του Άρεως δεν είναι λύση, καλούμε τις αρχές να πάρουν άμεσα μετρά για την προστασία των προσφύγων και να φροντίσουν τις άμεσες ανάγκες και τα δικαιώματα τους

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα η αδιαφορία απέναντι στις ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο είναι!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση, Αλληλοβοήθεια, Αξιοπρέπεια.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

This entry was posted in 9. Άλλων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *