Για την διήμερη συνάντηση “Κοινά, Κοινότητες Αγώνα
& Αντικαπιταλιστικές Στρατηγικές”

Το εν λόγω διήμερο πραγματοποιήθηκε στο Αυτόνομο Στέκι στις 30 & 31 Μάη. Συνολικά το παρακολούθησαν 70 άτομα.

*Το τραπέζι εργασίας με θέμα «Δομές Κοινωνικές Αλληλεγγύης & κοινωνικός αποκλεισμός» παρακολούθησαν 22 άτομα και έγιναν 5 εισηγητικές τοποθετήσεις: Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων, Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο, Ομάδα εργασίας από τους Τροφοσυλλέκτες, ΕΣΕ Αθήνας, μέλη από τη Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης,σύντροφος από την Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος (χωρίς να εκπροσωπεί τη συλλογικότητα) καθώς και μια γραπτή τοποθέτηση από συντρόφους/ισσες (και όχι από το σύνολο του κόσμου που συμμετέχει στη δομή) από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

*Το τραπέζι εργασίας «Συνεργατική & Αλληλέγγυα Οικονομία, προς έναν άλλο τρόπο παραγωγής» παρακολούθησαν 33 άτομα, και έγιναν 9 εισηγητικές τοποθετήσεις: Συνεταιρισμός Κιβώτιο, ΒΙΟΜΕ, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, Ηλίας Χαραλαμπάκης, ΔΟΚΙΜΗ, Παγκάκι, Στην Πρίζα.

*Το τραπέζι «Αγώνες ενάντια στις περιφράξεις, για την επανοηματοδότηση των Κοινών» παρακολούθησαν 28 άτομα και έγιναν 4 εισηγητικές τοποθετήσεις: Κόκκινο Νήμα/ Τα παιδιά της Γαλαρίας, ΔΟΚΙΜΗ, Φεμινιστική Ομάδα, Σωκράτης Παπάζογλου από το Μικρόπολις και τις Εκδόσεις των Ξένων .

*Το τραπέζι «Αγώνες μέσα και έξω από την εργασία» παρακολούθησαν 32 άτομα και έγιναν 5 εισηγητικές τοποθετήσεις: Κόκκινο Νήμα/ Τα παιδιά της Γαλαρίας, Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων (ΣΚΥΑ), Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind, Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών.

Οι εισηγήσεις από το διήμερο θα αναρτώνται σταδιακά στο blog του Αυτόνομου Στεκιού και θα κυκλοφορήσουν και έντυπα σε μορφή δελτίου τον Σεπτέμβρη.

Από τις συλλογικότητες, εγχειρήματα δομές που είχαν δηλώσει συμμετοχή συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες σύντροφοι/ισσες από:

1) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων
2) Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο
3)Τροφοσυλλέκτες
4) Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης
5) Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας
6) Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
7) Συνεταιρισμός το Κιβώτιο (Ρέθυμνο)
8) Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ
9) “Στην πρίζα “κολεκτίβα εργασίας για την τεχνολογία
10)Το Παγκάκι καφενείο, κολεκτίβα εργασίας
11) ΔΟΚΙΜΗ κοινωνικής χειραφέτησης & απελευθερωτικής πράξης
12) Τα παιδιά της Γαλαρίας/ Εκδόσεις Κόκκινο Νήμα
13) Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Μικρόπολις (Θεσσαλονίκη)
14) Εκδόσεις των ξένων (Θεσσαλονίκη)
15) Πολιτική ομάδα Galean@s
16) Ανοικτή Συνέλευση Περάματος
17)Φεμινιστική Ομάδα
18) Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων (ΣΚΥΑ)
19) Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
20) Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind
21) Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

Ευχαριστούμε όλες τις συλλογικότητες, εγχειρήματα, δομές αλλά και τους/τις συντρόφους/ισσες που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στον γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο του διημέρου.

Αυτόνομο Στέκι
Ιούνης 2015

This entry was posted in 4. Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *