Συλλογή ρούχων για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Αυτόνομο Στέκι ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου για την συλλογή και αποστολή ειδών ρουχισμού για τους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στη Λέρο από το Φαρμακονήσι, θα πραγματοποιήσει συλλογή ρούχων τις επόμενες δύο Τετάρτες 1 & 8 Απριλίου, από τις 17.00 μέχρι της 20.00.

Η κατάσταση των προσφύγων που φτάνουν είναι δραματική καθώς, μολονότι στο νησί υπάρχει κτίριο που προορίζεται για χώρος φιλοξενίας προσφύγων, αυτό παραμένει κλειστό και δεν λειτουργεί, επειδή δεν έχει δοθεί άδεια ηλεκτροδότησης. Έτσι, στοιβάζονται στο προαύλιο του λιμεναρχείου.

Υπάρχει διαρκής ανάγκη για ρουχισμό (παντελόνια, κάλτσες, φούτερ, μπουφάν κ.α) κυρίως ανδρικό και παιδικό (αλλά και γυναικείο) και για παπούτσια, καθώς είναι συνεχής η ροή προσφύγων, περίπου 150 άτομα την εβδομάδα, που συχνά φτάνουν βρεγμένοι και σε κακή κατάσταση. Οι άνθρωποι έχουν συνήθως χάσει τα πάντα στο ναυάγιο κι ό, τι έχουν είναι τα ρούχα που φοράνε κι αυτά βρεγμένα (πολλές φορές έχουν χάσει και κάποια από αυτά). Οι κάτοικοι της Λέρου έχουν οργανώσει ένα συσσίτιο για όλο αυτό το κόσμο, αλλά δεν έχουν άλλες δυνατότητες στήριξής τους.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αυτόνομο Στέκι

This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *