ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ….

Γενάρης 2008

Στις 2 Φλεβάρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιχειρήσουν να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

  • Αυτοί οι υμνητές του Χίτλερ και της Γκεστάπο, οι θιασώτες των ναζιστικών κρεματορίων του Άουσβιτς.
  • Αυτοί που ευθύνονται για δεκάδες μαχαιρώματα νεολαίων και μεταναστών και εναντίον των οποίων εκκρεμούν δεκάδες δίκες και εντάλματα σύλληψης για ξυλοδαρμούς.
  • Αυτοί που επιχείρησαν να δολοφονήσουν μέλη του ΚΣ της ΕΦΕΕ το 1998 και που ακόμη ο υπαρχηγός τους είναι φυλακή γι’ αυτήν την ενέργεια με ποινή 21 χρόνια κάθειρξη.
  • Αυτοί που ζητάνε να κηρυχτεί πόλεμος εδώ και τώρα εναντίον όλων των γειτονικών μας κρατών. Διότι η φαντασιοπληξία της Μεγάλης Ιδέας πάντα πήγαινε χέρι-χέρι με την εξύμνηση της φασιστικής κατοχής.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα παρακρατικών επιθέσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό εναντίον διάφορων πολιτικών και συνδικαλιστικών χώρων. Στην γειτονιά μας μόνο το τελευταίο μήνα παρακρατικοί διέρρηξαν και προκάλεσαν ζημιά στα γραφεία τεσσάρων σωματείων που εδρεύουν στην περιοχή των Εξαρχείων, και συγκεκριμένα των σωματείων Υπαλλήλων Βιβλιοπωλείων, Μισθωτών Τεχνικών, Εργαζομένων καθηγητών στα Φροντιστήρια, και σερβιτόρων. Την Πρωτοχρονιά επιτέθηκαν ενάντια στην Λέσχη της Καλλιδρομίου 94 με εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ σε άλλο περιστατικό ένας νεαρός μαχαιρώθηκε από νεοναζί έξω από μπαρ και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Αυτά δεν είναι άσχετα με την συνολικότερη κατάσταση στην κοινωνία:

Ένα κράτος καταστολής με αστυνομική παρουσία που παραπέμπει στα κατεχόμενα και στη Ραμάλα, ένα σύστημα εξουσίας-μήτρα πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων σε ανοιχτή σύγκρουση με το σύνολο της κοινωνίας, των εργατικών αναγκών. Ένα αυταρχικό κράτος που δεν διστάζει να υπερβεί ακόμη και τα όρια της δικής του νομιμότητας. Έτσι, αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι αναθέτει σε παρακρατικούς μηχανισμούς διάφορα τρομοκρατικά προληπτικά χτυπήματα, ενάντια σε όσους αγωνίζονται. Την ίδια στιγμή που, όπως φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές με την άνοδο του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, υποθάλπονται ανοιχτά οι φασιστικές και φασίζουσες ιδέες στην κοινωνία, και -με τη βοήθεια των ΜΜΕ- επιχειρείται η νομιμοποίησή τους.

Επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα δεν είναι κυρίως ή πρωτίστως θέμα μικρών και μεμονωμένων παρακρατικών συμμοριών, αλλά ένας συνολικότερος κίνδυνος ενάντια στο εργατικό, νεολαϊστικο κίνημα, και στις κινήσεις γειτονιάς απαιτείται η αντιμετώπιση του με συλλογικές διαδικασίες.

Γι’ αυτό καλούμε τους κάτοικους των Εξαρχείων να δώσουν μαζικά το παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 2 Φεβρουαρίου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή) στις 2μμ και στην αντιφασιστική πορεία στις 23 Φλεβάρη, καθώς και σε κάθε άλλη αντιφασιστική κινητοποίηση, που καλούν εργατικά σωματεία, σύλλογοι μεταναστών, αυτό-διαχειριζόμενα στέκια, πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις γειτονιάς για να αποτρέψουμε τους ναζί να παρελάσουν.

  • Καμιά ανοχή στους εχθρούς της ελευθερίας
  • Μπάτσοι, Τ.V., νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί
  • Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, τα εργατικά σωματεία, τα πολιτικά στέκια
  • Έξω η αστυνομία από τις γειτονιές

 

Αυτόνομο στέκι, Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, Στέκι μεταναστών

This entry was posted in 0. Προκηρύξεις, έντυπα και εισηγήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *