Συνεχίστηκε στις 24/11 η Δίκη του Δικτύου κατά των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα.

Συνεχίστηκε σήμερα 24 Νοεμβρίου η Δίκη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατά των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα οι οποίοι στις 5/5/2010 μετά τη λήξη της μαζικότατης πορείας ενάντια στο πρώτο μνημόνιο και το δολοφονικό εμπρησμό στη Marfin, εισέβαλαν απρόκλητα στα γραφεία των συλλογικοτήτων, βανδάλισαν το χώρο και χτύπησαν συντρόφους με πιο σοβαρό τον τραυματισμό της Μυρτώς Λαζαρίδου στο χέρι.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ολοκληρώθηκε η κατάθεση όλων των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής. Τόσο από τις μαρτυρίες όσο και από το αποδεικτικό υλικό που κατατέθηκε στην Έδρα φάνηκε επανειλημμένα η ασύλληπτη βία, ο τραμπουκισμός και τα φασιστικά χαρακτηριστικά της Ομάδας Δέλτα που εισέβαλε στο Δίκτυο, ενώ ταυτοποιήθηκε για άλλη μια φορά και ο αστυνομικός κ. Γκόβας ως ο υπαίτιος για τον τραυματισμό. Παράλληλα, διαφάνηκε εκ νέου η σαθρότητα και η προκλητικότητα της επιχειρηματολογίας του συνηγόρου υπεράσπισης ο οποίος προσπαθεί να πείσει ότι οι αστυνομικοί δεν εισέβαλαν ποτέ στο Δίκτυο -ίσα ίσα κάποιοι εξ αυτών τραβολογήθηκαν διά της βίας προς την είσοδο του κτιρίου- ενώ τις καταστροφές και τους τραυματισμούς τους προκαλέσαμε μόνοι μας.

Μπορεί η ομάδα Δέλτα να διαλύεται σύμφωνα με τις δηλώσεις του αν. υπουργού Δημοσίας Τάξης, ωστόσο παραμένει το θέμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας που την υποθάλπει. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε να καταδικαστούν οι Δελτάδες που εισέβαλαν απρόκλητα στα γραφεία μας, να διαλυθεί πλήρως η ομάδα Δέλτα, χωρίς να απορροφηθεί από άλλα σώματα, και να ξηλωθούν οι φασιστικοί θύλακες από το σύνολο της Αστυνομίας.

Η δίκη διακόπηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για την Τρίτη 1/12/2015.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

This entry was posted in 9. Άλλων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *