ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ

Αν και σε ατομικό επίπεδο, πρόκειται ενδεχομένως για μια χαρά ανθρώπους, οι τουρίστες στο συνολό τους, με γκρουπ ή άνευ τέτοιου, δεν είναι παρά στρατός κατοχής. Ο τόπος που γίνεται τουριστικός παραδίδεται  εξολοκλήρου και αμετακλήτως στα επενδυτικά συμφέροντα, υφαρπάζεται και αλλοτριώνεται και αργά ή γρήγορα γίνεται μη προσβάσιμος στον μη-τουρίστα. Το κέρδος απο τους τουρίστες παράγει εξαιρετικά βρωμερούς ξενοδόχους, σεκιουριτάδες, επενδυτές, άθλια πληρωμένους εργαζόμενους, κοινωνική ανισότητα και ζηλοφθονία. Είναι μια κοινωνική πληγή, τα όποια οικονομικά οφέλη της οποίας, χρηματοδοτούν κυρίως εχθρικές για τον άνθρωπο δραστηριότητες.

Στην παρούσα θλιβερή συγκυρία, όπου το κάθε εν δυνάμει τουριστικό μέρος της χώρας μας πρόκειται να πωληθεί, ήτοι να καταστραφεί ολοσχερώς, οι τουρίστες θα είναι ότι οι γκαλλερί για την ανάπλαση, ή οι πιονέροι για την κατάκτηση της δύσης: ο πολιορκητικός κριος για την ολοσχερή υφαρπαγή των φυσικών πόρων και την υποδούλωση και διαφθορά του πληθυσμού. Οφείλουμε να τους κάνουμε να περάσουν άσχημα, να βλαστημήσουν ει δυνατόν την ώρα και τη στιγμή που αγόρασαν εκείνο το πακέτο για την ελλάδα.

Οι νυχτερινές φέρμες, η διασπορά τρομακτικών φημών, η ανοικτή αποδοκιμασία, ο λιθοβολισμός, η γενική κακομεταχείριση, οι λάθος πληροφορίες, οι επιμελώς βουλωμένες τουαλλέτες, η μόλυνση της δεξαμενής νερού, ακόμα και η απλή αγένεια δεν είναι παρά λίγα απο τα όπλα ενάντια σ΄αυτή τη λαίλαπα. Αν οι τουρίστες δε θέλουν να έρθουν σε ένα μέρος, κανείς δεν πρόκειται να το αγοράσει και να επενδύσει σ΄αυτό. Οτιδήποτε απωθεί τον τουρίστα σώζει τον τουριστικό προορισμό.

Φυσικά οφείλουμε να διαχωρίσουμε τους τουρίστες απο τους ταξιδιώτες και τους περιηγητές, κανείς άλλωστε δε θα επενδύσει σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι περπατάνε ή κοιμούνται με σλήπινγκ μπαγκ στην παραλία. Κατα τα άλλα οι μόνοι ξένοι που πρέπει να γίνονται δεκτοί άνευ καχυποψίας ή/και ανοικτής εχθρότητας είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Κανείς τους δεν έχει επενδυτικές βλέψεις για τις παραλίες που τους φιλοξενούν, ούτε δύναται να θεωρηθεί ως μελλοντικός πελάτης. Επιπρόσθετα η παρουσία τους στα ελληνικά νησιά προκαλεί δυσφορία ένεκα ενοχών, στους τουρίστες οι χώρες των οποίων είναι υπεύθυνες για τον ξεριζωμό τους. Και σε αντίθεση με το συναγελασμό με τουρίστες, που προωθεί την ιδέα του κέρδους απο την ανθρώπινη επαφή, η ανάμιξη των μεταναστών και προσφύγων με τον ντόπιο πληθυσμό προωθεί την ιδέα της αληλεγγύης και του μοιράσματος.

Γι΄αυτό και φέτος και του χρόνου: σκουπίδια στις παραλίες μας, σφαλιάρες στους τουρίστες.

scorchedearthstrategy.wordpress.com

This entry was posted in 2. Διαβάσαμε. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *